Aangeboden door Coca-Cola in Nederland
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Sprite verpakking nu volledig recyclebaar tot nieuwe transparante fles

Coca-Cola in NederlandDe bekende groene Sprite-fles heeft een metamorfose gehad en is voortaan transparant van kleur. Dankzij deze verandering kan van iedere fles na gebruik weer een volledig nieuwe Spritefles gemaakt worden. De oude met kleurstof bewerkte fles kon niet gerecycled worden tot een nieuwe fles omdat er (door de bonte mix) van gekleurd PET niet weer een nieuwe groene fles van kan worden gemaakt. Transparant PET kan wél keer op keer gebruikt worden om nieuwe flessen van te maken. Goed om te weten, voordat je in de winkel op zoek bent naar die bekende groene fles! 

De groene verpakking was, net als alle andere verpakkingen van Coca-Cola in Nederland, al volledig recyclebaar, maar de oude verpakking had één nadeel: de bonte kleur. Hierdoor konden de ingezamelde PET-flessen niet direct voor iedere nieuwe fles gebruikt worden. Om het recycleproces te versimpelen heeft Sprite ervoor gekozen om over te gaan op een transparante fles. Transparant PET kan wél keer op keer gebruikt worden om nieuwe flessen van te maken, en dat is precies waar Coca-Cola in Nederland naar toe wil: zoveel mogelijk circulair werken.

Volledig scherm

Volgens Arjanne Hoogstad, Sustainability Manager bij Coca-Cola European Partners Nederland, is het een goede ontwikkeling waarmee Coca-Cola laat zien op al haar verpakkingen te blijven innoveren. Onder Coca-Cola vallen in totaal 15 merken, waaronder Coca-Cola, Sprite, Fanta en Fuze Tea. : “Met ons duurzaamheidsplan ‘This is Forward’ leggen we de lat hoog als het gaat om het verduurzamen van onze verpakkingen. Zo zorgen we ervoor dat álle verpakkingen die we op de markt brengen 100% recyclebaar zijn en streven we ernaar om tegen 2025 al onze verpakkingen in te zamelen zodat we die als grondstof weer kunnen hergebruiken. En het zijn nogal wat verpakkingen, in Nederland worden er 7 miljoen drankjes van Coca-Cola (15 merken in totaal) per dag gedronken. In deze lijn is het mooi dat de Spritefles nu ook als Spritefles, of andere fles, kan terugkomen, want hoe meer we kunnen hergebruiken hoe beter.”

Sprite refresht

Tijdens het grootste hiphop festival van Europa WOO HAH!, was Sprite niet alleen te proeven maar bood het ook een ervaring voor de festivalgangers. Het merk was het hele weekend aanwezig met een ‘fresh station’, waar ze zich konden opfrissen om daarna weer te genieten van de muziek. Eenmaal binnen werd er alles aan gedaan om je weer volledig opgeladen en opgeschoond het festivalterrein op te sturen. Zo kregen de bezoekers een koud handdoekje bij binnenkomst, werden telefoons opgeladen, kregen vuile sneakers een poetsbeurt en werd iedereen getrakteerd op een koud blikje Sprite. Bij het verlaten van de activatie kon iedereen in de mirrorroom checken of alles weer helemaal fresh was.

Sprite door de jaren heen

Sinds de lancering in 1959 wordt Sprite getypeerd door de herkenbare groene kleur van het merk. In 1974 was Sprite een van de eerste frisdranken om een suikervrije variant op de markt te brengen. Dit was een kleine tien jaar voor Coca-Cola, Diet Coke (in Nederland bekend als Coca-Cola light) op de markt bracht. In 2017 besloot Coca-Cola om alleen nog maar de suiker- en calorievrije Sprite variant verkrijgbaar te maken. Het smaakverschil tussen de suikerhoudende en suikervrije variant werd simpelweg niet geproefd.

Volledig scherm

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’