Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en voorzitter Remkes tijdens de presentatie van het eindrapport van het Adviescollege Stikstofproblematiek.
Volledig scherm
Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en voorzitter Remkes tijdens de presentatie van het eindrapport van het Adviescollege Stikstofproblematiek. © ANP

Stel dat we stikstof zouden aanpakken als corona

commentaarDe coronacrisis toont hoe daadkrachtig we kunnen besluiten. Het rapport van de commissie Remkes toont hoe we doorgaans doen, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

 1. LIVE | Frankrijk scherpt maatregelen aan, ‘Russisch vaccin veel te weinig getest’
  Coronavirus

  LIVE | Frankrijk scherpt maatrege­len aan, ‘Russisch vaccin veel te weinig getest’

  Het RIVM en de GGD hebben de Tweede Kamer bijgepraat over de opmars van het coronavirus. RIVM-baas Jaap van Dissel noemde het ‘uitermate zorgelijk’ dat de voltooide bron- en contactonderzoeken door de GGD’en de afgelopen week flink zijn teruggelopen. Verder is het aantal lokale uitbraken van het coronavirus gestegen tot 333. Bij een zogenoemd cluster kunnen minstens drie coronagevallen met elkaar in verband worden gebracht. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Poll

Zie jij het nut in van een mondkapje?

Zie jij het nut in van een mondkapje?

 • Ja, ik hou zo automatisch meer afstand (11%)
 • Ja, want zo bescherm ik ook anderen (39%)
 • Nee, ik vind het schijnveiligheid (44%)
 • Nee, want niet iedereen draagt er een (7%)
75588 stemmen