Het begint na een daling vanwege de coronacrisis weer drukker te worden bij de tandarts. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het begint na een daling vanwege de coronacrisis weer drukker te worden bij de tandarts. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Tandartsen zien slechtere gebitten, door extra snoepen én mondkapjes

videoEen slechter gebit door de lockdown? Voor sommige mensen de realiteit, zien tandartsen in de regio Utrecht. Mensen hebben gewacht met met het maken van een afspraak, hebben meer gesnoept of slaan een afspraak over. Nu de coronacijfers dalen en de vaccinatiegraad stijgt, hebben tandartsen het extra druk. „Ik ben extra gaan werken om de vraag aan te kunnen.”

8 reacties

 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Commentaar op de mondkapjes, is dat niet vloeken in de kerk????
 • Beppie Janssen

  2 maanden geleden
  @Rachel Gaertner zoveel onzin bij elkaar verzonnen, de zg.medische mondneusmaskers zijn gewoon te koop in de winkel, op het internet etc.
 • Rachel Gaertner

  2 maanden geleden
  @Toonder, je zegt precies waar het om gaat. Jouw man werkt met patiënten en doet operaties. Hij is dus arts en draagt een MEDISCH mondkapje. Die ventileren, die zorgen niet voor puisten en mondproblemen, vanwege die ventilatie. Precies wat de dame in het filmpje ook zegt.
 • Toonder

  2 maanden geleden
  Inderdaad, wat een onzin dat mondkapjes het gebid aantast. Mijn man draagt al 35 jaar mondkapjes. Bij patiënten en operaties. Twee gaatjes en nooit tandsteen. Zijn huid heeft er eerder last van. Dat is altijd smeren na het dragen. Gewoon met weinig vaceline.
 • jan van der Louw

  2 maanden geleden
  Wat een klets verhaal, giftige gassen? Vuile lucht? En dat zegt een tandarts die dag in dag uit een masker op heeft? Kom op zeg we lopen hier al twee jaar verplicht met een masker, wat nou giftige gassen en puistjes? Vaker poetsen en een scoon masker op je snuit. Kom op zeg ....

Olympische Spelen