Het begint na een daling vanwege de coronacrisis weer drukker te worden bij de tandarts. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het begint na een daling vanwege de coronacrisis weer drukker te worden bij de tandarts. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Tandartsen zien slechtere gebitten, door extra snoepen én mondkapjes

videoEen slechter gebit door de lockdown? Voor sommige mensen de realiteit, zien tandartsen in de regio Utrecht. Mensen hebben gewacht met met het maken van een afspraak, hebben meer gesnoept of slaan een afspraak over. Nu de coronacijfers dalen en de vaccinatiegraad stijgt, hebben tandartsen het extra druk. „Ik ben extra gaan werken om de vraag aan te kunnen.”

9 reacties

 • Yvonne Lourens

  7 maanden geleden
  Wim Lourens Een waarschuwing om serieus te nemen. Niet alleen omdat deskundigen de schade vaststellen, maar ook omdat het logisch is.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Commentaar op de mondkapjes, is dat niet vloeken in de kerk????
 • Beppie Janssen

  1 jaar geleden
  @Rachel Gaertner zoveel onzin bij elkaar verzonnen, de zg.medische mondneusmaskers zijn gewoon te koop in de winkel, op het internet etc.
 • Rachel Gaertner

  1 jaar geleden
  @Toonder, je zegt precies waar het om gaat. Jouw man werkt met patiënten en doet operaties. Hij is dus arts en draagt een MEDISCH mondkapje. Die ventileren, die zorgen niet voor puisten en mondproblemen, vanwege die ventilatie. Precies wat de dame in het filmpje ook zegt.
 • Christina Toonder

  1 jaar geleden
  Inderdaad, wat een onzin dat mondkapjes het gebid aantast. Mijn man draagt al 35 jaar mondkapjes. Bij patiënten en operaties. Twee gaatjes en nooit tandsteen. Zijn huid heeft er eerder last van. Dat is altijd smeren na het dragen. Gewoon met weinig vaceline.
 1. Leven van Utrechtse voetbaltweeling Timber (19) is net een jongensboek, álles deden ze samen... tot nu
  PREMIUM

  Leven van Utrechtse voetbalt­wee­ling Timber (19) is net een jongens­boek, álles deden ze samen... tot nu

  Ze zaten samen in de buik, voetballen sinds hun 4de bij dezelfde club, zaten altijd bij elkaar in de klas en slapen nog steeds samen op een kamer. Maar aan dit leven samen komt voor de Utrechtse tweelingbroers Timber (19) deze maand een eind. Quinten speelt vanaf komend seizoen bij FC Utrecht, Jurriën gaat verder bij Ajax. Ook het Oranjeavontuur moet Jurriën tijdens het EK deze zomer zonder zijn tweelingbroer doen. Zijn familie, allereerste trainer en fanatieke juf blikken terug. Hoe heeft deze tweeling het samen zo ver kunnen schoppen?