Sony Ericsson W960
Volledig scherm
PREMIUM
Sony Ericsson W960 © Ted Struwer

Telecomproviders trekken stekker uit 2G en 3G, en dat is erger dan je wellicht denkt

Belbedrijven stoppen met 2G en 3G, de allereerste mobiele netwerken. Lastig voor de enkeling met zijn oertelefoon, maar vooral alarmerend voor bedrijven die er nog massaal gebruik van maken voor communicatie met apparaten. Tot in ons huis en onze auto toe.

8 reacties

 • Peter Oudenhoven

  1 jaar geleden
  Och voor €20,== een nieuw mobieltje en met de "oude" simkaart erin kan je vrolijk weer bellen bij T-mobiele.
 • Leen Vermoen

  1 jaar geleden
  2G 3G ik kreeg van T-Mobile alleen te horen dat ze stopten, met het ondersteunen van het 2 G net, ben benieuwd hoe het nu verder zal gaan.
 • J.F. Hage-Berghuis

  1 jaar geleden
  Dit is weer een methode van de telecom providers om geld uit de zak te kloppen van de consument. Zo dwingen ze je om een nieuwe telefoon te kopen, met een nieuw 2-jarig abonnement. Geen wonder dat het met het milieu slecht gaat als alles gelijk op de vuilnisbelt beland. Dit moet verboden worden. En de kabels die naar die zendmast gaan die zijn zo dik als mijn arm, dit vreet stroom, ook slecht voor het milieu. En met de nieuwe telefoon generaties zijn steeds meer en dikkere stroomkabels nodig.
 • Erik van Dam

  1 jaar geleden
  @John Houben; vaak weet de verkoper wel waar je telefoon geschikt voor is.
 • Amygdal Communis

  1 jaar geleden
  Veel senioren mobieltjes werken op 2G. Hoeveel 80-plussers weten wat 2G is? Ik denk dat veel senioren in de loop van deze maand merken dat hun mobieltje dat ze alleen voor noodgevallen gebruiken opeens niet meer werkt.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. 'Rijdende Rechter'-expert haalt uit in tinnitus-debat: 'Zeiken over decibel is achterhaald lobbygelul'
  PREMIUM
  gehoorschade

  'Rijdende Rech­ter'-ex­pert haalt uit in tinnitus-de­bat: 'Zeiken over decibel is achter­haald lobbyge­lul'

  De al weken durende discussie over het verlagen van de geluidsnorm op festivals en in discotheken is ‘achterhaald lobbygelul dat nergens toe leidt’. Dat zegt Peter van der Geer van Acoustic Events, een van de bekendste adviesbureaus op het gebied van geluidsmanagement en akoestiek. ,,Met symboolwetgeving gaan we gehoorschade echt niet oplossen, ga toch eens nuttig werk doen!”