Volledig scherm
Fayçal Cheffou © afp

Terreurverdachte Fayçal Cheffou (35) vrijgelaten

Fayçal Cheffou (35), de man die vrijdag samen met twee anderen is gearresteerd in de buurt van het federaal parket in Brussel, is weer vrijgelaten door de autoriteiten. De aanwijzingen die hebben geleid tot zijn arrestatie konden niet worden hardgemaakt, meldt de Vlaamse omroep VTM op basis van de Belgische justitie.

De Belgische freelance journalist en activist werd opgepakt op verdenking van terrorisme. Justitie heeft zaterdag in Brussel bevestigd dat Cheffou wegens ,,terroristische moord en poging tot terroristische moord'' vastzat. 

Rechercheurs vermoedden eerder dat Cheffou de man was met het hoedje op de vrijgegeven camerabeelden van van Brussels Airport, maar zijn daar op teruggekomen. Er werd bij hem een huiszoeking uitgevoerd. Daarbij werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Rekruteren
Cheffou stelde zich vorig jaar voor als medecoördinator van de hulpverlening aan vluchtelingen in het Brusselse Maximiliaanpark. Cheffou stond toen al bekend als rekruteerder en hij zou zich tussen de vluchtelingen hebben gemengd in de hoop mensen te kunnen overtuigen van zijn extremistische gedachten.