Fayçal Cheffou
Volledig scherm
Fayçal Cheffou © afp

Terreurverdachte Fayçal Cheffou (35) vrijgelaten

Fayçal Cheffou (35), de man die vrijdag samen met twee anderen is gearresteerd in de buurt van het federaal parket in Brussel, is weer vrijgelaten door de autoriteiten. De aanwijzingen die hebben geleid tot zijn arrestatie konden niet worden hardgemaakt, meldt de Vlaamse omroep VTM op basis van de Belgische justitie.

De Belgische freelance journalist en activist werd opgepakt op verdenking van terrorisme. Justitie heeft zaterdag in Brussel bevestigd dat Cheffou wegens ,,terroristische moord en poging tot terroristische moord'' vastzat. 

Rechercheurs vermoedden eerder dat Cheffou de man was met het hoedje op de vrijgegeven camerabeelden van van Brussels Airport, maar zijn daar op teruggekomen. Er werd bij hem een huiszoeking uitgevoerd. Daarbij werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Rekruteren
Cheffou stelde zich vorig jaar voor als medecoördinator van de hulpverlening aan vluchtelingen in het Brusselse Maximiliaanpark. Cheffou stond toen al bekend als rekruteerder en hij zou zich tussen de vluchtelingen hebben gemengd in de hoop mensen te kunnen overtuigen van zijn extremistische gedachten.

  1. LIVE | Kroatië weer open voor toeristen uit tien landen; Franse premier wil grenzen vanaf 15 juni open

    LIVE | Kroatië weer open voor toeristen uit tien landen; Franse premier wil grenzen vanaf 15 juni open

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.