Volledig scherm
Beelden van na de aanslag op de markt in Bagdad © AFP

Tientallen doden Bagdad na dubbele bomaanslag IS

Het dodental na de zelfmoordaanslagen in de Irakese hoofdstad Bagdad is flink opgelopen. Waar eerst sprake was van 31 slachtoffers, is dat aantal bijgesteld naar zeventig. Daarnaast zouden er meer dan honderd gewonden zijn. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Volledig scherm
© REUTERS

Bij de aanslagen, uitgevoerd in de wijk Sadr City, raakten volgens verschillende bronnen ook nog eens meer dan honderd mensen gewond.

De daders reden op motoren een drukke markt voor mobiele telefoons op, waarna zij zichzelf opbliezen. De politie heeft het gebied afgeschermd om eventuele andere aanslagen te voorkomen.

De terroristen zouden zich niet tegelijk opgeblazen hebben. Toen de eerrste explosie plaatsvond kwamen er mensen samen om de ravage te aanschouwen. Toen die groep zich verzameld had, kwam de tweede terrorist ter plaatse en blies zichzelf op.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP
  1. Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishandelen agent

    Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishande­len agent

    De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft voormalig GTST-actrice Robin Martens (27) een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro opgelegd omdat ze op 29 september tijdens een avondje stappen in Castricum een agent meermaals in het gezicht sloeg. Martens werd vandaag achter gesloten deuren door justitie verhoord. Volgens het OM heeft ze haar straf aanvaard en zal ze in niet in hoger beroep gaan.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
33'
2-0
EstlandEST
away logo