Aangeboden door Stichting The Hague Marketing Bureau
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
Here we live and now 2019, Korzo Theater

Tips voor culturele uitjes in Den Haag

Stichting The Hague Marketing BureauDen Haag, de stad aan zee met wereldberoemde meesterwerken. Ook dit najaar staat bol van kunst en cultuur. Dus genoeg ideeën voor een bezoek aan deze koninklijke stad. Van inspirerende muziek en dans tot prachtige theatervoorstellingen en bijzondere tentoonstellingen. Kijk op cultuuraanzee.nl voor de complete cultuuragenda.

Tentoonstellingen

Volledig scherm
Modetentoonstelling Let’s Dance! Kunstmuseum Den Haag

Als tweede museumstad van Nederland biedt Den Haag een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan tentoonstellingen. Zowel het Mauritshuis als het Kunstmuseum Den Haag als het wat onbekendere boekenmuseum Meermanno en Museum Beelden aan Zee laten je van kunst genieten in alle mogelijke vormen en uit alle tijden. Het schilderij ‘Het Puttertje’ van Carel Fabritius, op dit moment op het internationale netvlies door de verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Donna Tartt, is te zien in het Mauritshuis. 

De Victory Boogie Woogie, het onvoltooide meesterwerk van Mondriaan, is te bewonderen in het Kunstmuseum Den Haag. Panorama Mesdag waar het waanzinnige 360-graden meesterwerk met een afmeting van 120 x 14 meter, geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, te beleven is. De grafische doolhoven en optische illusies van Escher, te ontdekken in Escher in het Paleis. Deze en nog veel meer. Allemaal cultuur-iconen die alleen in Den Haag te vinden zijn. Kunst die blijft hangen: niet alleen permanent te zien in de musea maar ook in je hoofd. Om nooit meer te vergeten. Heb jij ze allemaal al een keer gezien? Bovendien kun je dit najaar genieten van een gevarieerd cultureel programma. Een greep uit het rijke aanbod: 

Monet – Tuinen van verbeelding
12 oktober 2019 – 2 februari 2020 Kunstmuseum Den Haag

Let’s Dance! Modetentoonstelling
28 september 2019 – zondag 12 januari 2020 Kunstmuseum Den Haag

Foute Boeken?
20 oktober 2019 – zondag 1 maart 2020 Museum Meermanno

Niki de Saint Phalle – Nana’s aan Zee
5 oktober 2019 – 1 maart 2020 Museum Beelden aan Zee

Volledig scherm
Monet - Tuinen van verbeelding. Kunstmuseum Den Haag

Dans

Den Haag is een stad waar het dans-DNA duidelijk aanwezig is. De Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium is er gevestigd, het Nederlands Dans Theater beweegt zich al 60 jaar in deze stad en vernieuwende instellingen zoals theater én makerhuis Korzo bieden jonge en opkomende makers een podium om hun experimenten tot leven te laten komen. Het Zuiderstrandtheater bezoek je voor moderne dans en klassiek ballet. En natuurlijk kun je de voorstelling combineren met een lekkere strandwandeling en/of een hapje en drankje in de Scheveningse haven. Een heerlijk dagje uit. Verrijk je ervaringen en bezoek komende maanden een dansvoorstelling. Een greep uit het aanbod:

NDT 1 & NDT 2| León & Lightfoot, Goecke, Pite, Kunstkamer
13 – 16 november 2019 20:00 Zuiderstrandtheater

NDT 1| Kylián Sometimes, I wonder
6 – 13 februari 2019 20:00 Zuiderstrandtheater

Here we live and now 2019
14 – 23 november 2019 20:00 Korzo Theater

Volledig scherm
NDT 1 Kylián Sometimes, I wonder Zuiderstrandtheater

Toneel

De toonaangevende Koninklijke Schouwburg, het podium voor Het Nationale Theater, waar dit gezelschap grootse toneelstukken opvoert. Naar Diligentia ga je voor cabaret. Of het kleinere theater PePijn met zijn rijke historie. Daar ben je als één van de eersten getuige van try-outs. Ga je naar het intieme Theater Branoul, dan ervaar je hoe het is om als publiek direct in contact te staan met de acteur of verteller. Komende maanden staat er veel op de agenda. Waaronder de volgende voorstellingen.

Het Nationale Theater Sexual Healing
10 oktober – 7 december 2019 19:30 Koninklijke Schouwburg

Halve finalisten | Try-out Cameretten
23 oktober en 6 november 2019 20:30 Theater PePijn

#NoFilter | Try-out Murth Mossel
15 en 16 november 2019 20:30 Theater PePijn

Kijk op cultuuraanzee.nl voor complete cultuuragenda.

Volledig scherm
Het Nationale Theater Sexual Healing Koninklijke Schouwburg

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’