Volledig scherm
© AP

Twee doden door tornado's in Oklahoma

UpdateTwee tornado's zijn maandag (lokale tijd) in het zuiden van de Amerikaanse staat Oklahoma aan de grond gekomen en laten een spoor van vernieling achter. Volgens lokale autoriteiten zijn twee personen om het leven gekomen. De wervelwinden waren zo krachtig dat in Oklahoma de noodtoestand werd afgekondigd.

Een bejaarde man overleed in zijn huis in de buurt van Wynnewood. Het andere slachtoffer stierf in de stad Connerville.

De wervelwinden hebben meerdere huizen, schuren en auto's verwoest op het platteland. Ook kwam er vee om het leven, aldus ABC. In verschillende plaatsen werden mensen opgeroepen om binnen te blijven, omdat geraakt worden door 'rondvliegend puin' mogelijk dodelijk zou kunnen aflopen.

Meteorologen verwachten dat de tornado's windsnelheden van meer dan 179 kilometer per uur kunnen bereiken. Ook kunnen de heftige winden gepaard gaan met zware hagelstenen.

Zo'n 41 miljoen Amerikanen van Houston in Texas tot aan Sioux City in Iowa kunnen te maken krijgen met stormachtig weer.

  1. LIVE | Coronavirus neemt volgens Italiaanse doktoren af in kracht

    LIVE | Coronavi­rus neemt volgens Italiaanse doktoren af in kracht

    Het coronavirus neemt volgens Italiaanse doktoren af in kracht. In Nederland kan vanaf vandaag iedereen die klachten heeft die lijken op symptomen van het coronavirus, zich laten testen. Ook gaan cafés, restaurants en terrassen weer open. Net als theaters, bioscopen en musea. Reizigers in het openbaar vervoer zijn vanaf vandaag verplicht om een mondkapje te dragen. We houden je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

  • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (11%)
  • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (26%)
  • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (62%)
58770 stemmen