Een fietser werd afgelopen 19 mei aangereden op deze rotonde in Hardenberg.
Volledig scherm
Een fietser werd afgelopen 19 mei aangereden op deze rotonde in Hardenberg. © 111 Hardenberg

Tweede Kamer bezorgd over onveilige rotondes, VVD wil voorrang fietsers ter discussie stellen

Het nieuws dat rotondes zeer onveilig voor fietsers blijken, zorgt voor ongerustheid in politiek Den Haag. De VVD vindt dat er uniforme regels voor rotondes moeten komen, ook moet de voorrang voor fietsers ter discussie worden gesteld.

102 reacties

 • Cccc de Bruin

  1 maand geleden
  1 De basis regels omtrent richting aangeven voor rotondes zijn simpel: bij naderen en rijden op rotonde is dit een doorgaande weg en je geeft richting aan bij het verlaten ervan! 2 De voorrangskwestie was in den beginne ook duidelijk: binnen de bebouwde kom alle verkeer op rotonde heeft voorrang op afslaande verkeer (fietsers) en buiten de bebouwde kom niet!
 • A.M. Rooten

  1 maand geleden
  Ik woon in de buurt van een plaats met 11.000 inwoners. Wil je boodschappen doen met je de stad in, kom je 4 rotondes tegen om bij de supermarkten te komen. Bij 2 rotondes heeft de fietser voorrang. Bij de 2 andere rotondes heeft heeft de auto voorrang. 2 rotondes zijn van de stad 2 zijn van de provincie gek hè dat er van alles gebeurt. De rechte weg naar de parkeer plaats 2 fietsers oversteek plaatsen 1 met voorrang voor de fietser en 1 met voorrang voor de auto. Zie zie een studie aan komen.
 • Aart Schutte

  1 maand geleden
  Belachelijk en wat een onzin. Dan kan je een helm gaan verplichten, maar een auto is echt sterker! En dat moet je mensen is goed gaan vertellen( schijn veiligheid!!), dat ze op een fiets echt kwetsbaar zijn. De arrogantie van fietsers, zorgt voor slachtoffers in het verkeer. Wat vroeger veilig achter elkaar fietsen was, is nu “hey joh” ga aan de kant met je auto. Vandaar dat ze in het ziekenhuis belanden….. Vooral vanuit Den Haag, door gaan met deze waanzin. Dat zorgt voor meer slachtoffers.
 • Barend Stofkoper

  1 maand geleden
  Probleem is dat de fietser zich beschermd voelt door de wet. Daar heb je weinig aan als je in het ziekenhuis beland of erger als een ander daar geen boodschap aan heeft. De fietser moet bij de wet leren dat hij of zij de verantwoordelijke is bij een ongeval. Dan ga je twee keer kijken als je oversteekt.
 • Kees 352621 Blankendaal

  1 maand geleden
  Ga eens naar Heerhugowaard. Daar zijn de rotondes pas echt levensgevaarlijk!