Er moet zoveel mogelijk van de resterende spullen worden verkocht
Volledig scherm
Er moet zoveel mogelijk van de resterende spullen worden verkocht © anp

V&D's vanaf volgende week weer een paar weken open

De warenhuizen van V&D gaan vanaf volgende week drie tot vier weken lang open om nog zoveel mogelijk spullen uit de resterende voorraad te verkopen. De curatoren meldden vrijdag dat alle 62 vestigingen tijdelijk hun deuren openen.

De curatoren bereikten overeenstemming met de leveranciers van de failliete keten en de verhuurders van de winkelpanden. Er is ook voldoende personeel gevonden om in de winkels te staan. De winkels zijn niet allemaal de hele week open. Het plan is om de deuren gespreid op woensdag, donderdag en vrijdag open te doen.

Het is nog niet bekend welke artikelen vanaf volgende week weer in de schappen liggen. Sommige restvoorraden waren al verkocht aan opkopers, nadat de keten vorige maand definitief failliet was gegaan. Er waren wel gesprekken voor een doorstart gaande, maar daar kwam geen oplossing uit.

Met de verkoop moet zoveel mogelijk geld worden opgehaald om te schulden te verkleinen. Schuldeisers hebben in totaal een bedrag van zo'n 100 miljoen euro openstaan aan vorderingen.