Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Verbieden, die rustdagen

ColumnColumnist Thijs Zonneveld had het op de rustdag van de Giro zwaar, erg zwaar. 'Ik voelde me als spaghetti zonder bolognesesaus, als Vlaanderen zonder Boonen, als Froome zonder puffer.' 

Quote

Ik controleer­de voor de zekerheid nog een keer het etappesche­ma, maar daar vond ik slechts de bevesti­ging van het naderende niets

Ik droomde over sneeuwmuren. Over een roze trui, over een secondenspel, over Chris Froome die in zijn radiootje huilde dat het te hard ging. Over op de bank hangen in mijn joggingbroek, over heerlijke doordeweekse dagen met fietsende mannetjes op tv.

Toen de wekker ging duurde het nog een paar minuten voordat ik het besefte. Eerst wist ik niet wat het was. Het voelde onheilspellend, als een strontkar die kwam aanrollen vanuit de verte. Als een zak cement dat boven mijn hoofd hing, wachtend op het moment dat ik omhoog zou kijken.

Toen ik dat deed, werd ik vermorzeld.

Maandag. Het was verdomme maandag. Er was geen ontkennen aan. Ik controleerde voor de zekerheid nog een keer het etappeschema, maar daar vond ik slechts de bevestiging van het naderende niets. De leegte van de dag strekte zich voor me uit als de A2 om drie uur ’s nachts. Ik wilde schreeuwen, maar ik kon het niet.