Volledig scherm
© EPA

Verdachte Schiphol was dakloze dronken Pool

UpdateDe man die dinsdagavond werd aangehouden op Schiphol blijkt een dakloze Pool. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De man, die dronken was op moment van aanhouding, zei tegen de marechaussee dat hij een terrorist was. Zijn advocaat spreekt dit tegen.

Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar de brigade van de Koninklijke Marechaussee.  Zijn rugtassen zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzocht. Er bleken geen gevaarlijke stoffen in de rugzakken te zitten.

Een hond van de marechaussee gaf dinsdagavond aan dat er mogelijk wél verdachte stoffen in de rugzakken zouden zitten. Naar aanleiding van deze observatie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gewaarschuwd.

Zijn advocaat weerspreekt dat hij dakloos is en dronken was, meldt RTL Nieuws. Hij kan zich niet voorstellen dat zijn cliënt gezegd zou hebben dat hij een terrorist is. De Pool had zijn vlucht gemist en had een paar biertjes gedronken. Die waren te tellen op een hand, hij was niet stomdronken, zegt de advocaat. Wat er dan wel gebeurd is, is onduidelijk. Volgens de advocaat beging de Pool alleen 'een stommiteit'. Wat dat dan is, heeft de raadsman niet gezegd.

Dronken
De marechaussee zette daaropvolgend een deel van het Jan Dellaertplein en de Schiphol Boulevard af. Dinsdagnacht rond 02.00 uur werd alles weer vrijgegeven. Woensdag is de verdachte verhoord. Uit dit verhoor bleek dat de man dronken was. Hij is in verzekering gesteld en de zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie die een beslissing zal nemen over hoe nu verder met de man.

  1. “Eindelijk een hulpmiddel waarmee ik beter om kan gaan met mijn artrose”
    Aangeboden door VGZ

    “Eindelijk een hulpmiddel waarmee ik beter om kan gaan met mijn artrose”

    Een rondje maken op zijn toerfiets, of sleutelen aan zijn klassieke Volvo. Twee hobby’s waar René Roering (54) graag zijn vrije tijd aan besteed. Maar door artrose in zijn knie gaat bewegen niet meer zo gemakkelijk. “Die gewrichtsslijtage heeft een behoorlijke impact op mijn dagelijkse bezigheden”, vertelt de getrouwde vader van drie kinderen. “De pijn in mijn knie is soms ondraaglijk.”