Volledig scherm
© ANP

Verdenking misbruik: Enschedese school schorst medewerker

Een 30-jarige onderwijsassistent van de Enschedese school Het Reliëf wordt verdacht van seksuele handelingen met een 15-jarige oud-leerling. De man was vertrouwenspersoon van de jongen. Hij is geschorst.

Op Het Reliëf zitten veel extra kwetsbare leerlingen. Als vertrouwenspersoon sprak de onderwijsassistent vaak met de jongen. Ook toen de scholier naar het voortgezet onderwijs ging, hielden de twee contact.

De ouders ontdekten eind vorig jaar dat er iets niet in de haak was. De jongen kreeg vaak driftbuien en ging zich steeds bozer gedragen. Toen de ouders zijn telefoon doorzochten,  kwamen zij allerlei 'seksverkeer' tegen. ,,Er was blijkbaar een seksuele relatie ontstaan", aldus de ouders.

Aangifte

Zij hebben de onderwijsassistent meteen ter verantwoording geroepen en hebben aangifte gedaan bij de politie. De man van 30 heeft volgens hen het misbruik toegegeven. Het Openbaar Ministerie gaat binnenkort kijken of het tot een rechtszaak komt. 

De school heeft de onderwijsassistent direct naar huis gestuurd. De man zelf was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. De ouders hopen dat hij wordt gestraft. ,,Dat een man van 30 jaar iets doet met een kwetsbaar kind van 15 is niet te tolereren."