Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Vergelijk Amalia met de royals in Engeland en je weet: koesteren, die kroonprinses

CommentaarAmalia zoekt hulp als ze die nodig heeft en werkt in een strandtent. Vergelijk dat nou eens met het koningshuis in Groot-Brittannië en tel uw zegeningen, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.  

33 reacties

 • van Essen

  1 jaar geleden
  Een president krijgt macht, een koning is iemand die de volksbeweging volgt. Kijk naar Trump, die hield vooral rekening met zichzelf en de gevolgen weten we. Een president kan een dure manier van regeren zijn en hoeft niet democratisch te zijn.
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  In een land en een tijd dat vrijwel alles ter discussie staat, is het verstandig om dit instituut in stand te houden. Over de kosten van het koningshuis kan je van alles vinden, maar die zijn er in elke andere staatsvorm ook. En verwijzen naar de Middeleeuwen zegt vooral iets over een gebrek aan kennis en daar op je mening baseren dat is nu precies wat er met al die andere discussies in Nederland fout gaat!
 • Agnietje Waterlander

  1 jaar geleden
  Het koningshuis stamt helemaal niet uit de middeleeuwen. Vòòr 1815 waren de Nederlanden een Republiek. En deze republiek heeft toen zelf gekozen voor een koninkrijk als bestuursvorm. Bij een republiek zijn de kosten net zo hoog. De koning(in) heeft een band met het volk. (zolang de grote "reset" tenminste nog niet voltooid is).
 • Yoshua Kreukniet

  1 jaar geleden
  Veel reageren met dat het uit de middeleeuwen afkomstig is. Totaal gebrek aan kennis van huis van Oranje, zegt veel over de mens die het middeleeuws noemt. We hebben sinds 1815 een koning van huis van Oranje, toen waren de middeleeuwen al een tijdje voorbij. President is heel duur, zonder verbindende tradities. Macron geeft 10k p.m. alleen al aan de kapper uit, Erdogan kost 8 miljoen per maand. Poetin en Xi een tiental miljoen p.m. Een maandje Biden kost meer dan de Oranjes ons in 3 jaar kosten
 • ineke van den Berg

  1 jaar geleden
  Sorry maar altijd maar wordt jaloezie aangehaald wanneer je geen Fan bent van het Koningshuis, dat is nu echt heel zielig. Het is een peperduur achterhaald instituut. Amalia nu nog 17 wordt meteen op een hoog paard gezet na een biografie nu al. De familie heeft er alles aan gedaan om hun dalende populariteit op te vijzelen. Ondertussen gaan de enorme uitkeringen gewoon door. Wat een overdreven dweperij toch weer.