Volledig scherm
PREMIUM
Gitta Scheenhouwer (27) verongelukte vorig jaar toen ze werd aangereden door een automobilist die een dollemansrit door de stad maakte. Vrijdag hoort hij zijn straf en dreigt hij de rest van zijn leven achter de tralies te blijven. © Familie

Verongelukte Gitta (27) had geen schijn van kans na dollemansrit drugsverslaafde

Gitta Scheenhouwer (27) uit Den Haag leefde haar droom in het Australische Melbourne, maar verongelukte vorig jaar toen ze werd aangereden door een automobilist die als een gek door de stad scheurde. Vrijdag horen haar familieleden of de dader de rest van zijn leven achter de tralies verdwijnt.

Volledig scherm
Gitta Scheenhouwer op haar fiets in Australië © Familie

,,Hoi Dutchies! Iemand tips voor een leuke hiphop dansgroep in Melbourne? Heb zin om weer te gaan dansen ^^ Cheers.’’ Het is 22 juni 2018 als een opgewekte Gitta Scheenhouwer het leven helemaal ziet zitten in het Australische Melbourne. Ze is net verhuisd en op een Nederlands forum met mensen die haar voorgingen, vraagt ze tips om alles uit de stad te kunnen halen wat er in zit.

Het is precies zoals familie en vrienden haar al jaren kennen. ‘Een lieve, spontane, opgewekte meid die altijd bezig was met dingen waar ze van hield en daarbij glimlachte van oor tot oor.’

Vorig jaar augustus kwam abrupt een einde aan haar leven nadat ze met haar fiets werd geschept door een drugsverslaafde automobilist die een dollemansrit door Melbourne maakte. Scheenhouwer is dan nog maar twee maanden in de stad waar ze dolgraag een aantal jaren had willen verblijven met haar vriend Thomas Kleinegris. Ze is afgestudeerd aan de TU Delft en zag het helemaal voor zich om er aan het werk te gaan als architect.