Volledig scherm
© Getty Images

Visie PvdA: Over tien jaar alleen nog elektrische auto's

Over tien jaar mogen er in Nederland alleen nog maar elektrische auto's worden verkocht. Dat wil de PvdA, getuige haar 'energievisie'. Die werd woensdag gepresenteerd.

Volledig scherm
Barbara Visser, VVD © ANP

Ook in huis gaat er nogal wat veranderen, als het aan de PvdA ligt. De partij wil dat nieuwe huizen allemaal zonnepanelen en een warmtepomp krijgen. Zo komen we zo veel mogelijk van de cv-ketels af.

De partij ziet verder onder meer een nieuw nationaal windmolenpark ver uit de kust voor zich, wetgeving om zelfrijdende auto's mogelijk te maken, nog minder gaswinning en sluiting van kolencentrales. De PvdA vindt ook dat we goed moeten investeren in groene innovatie, want die levert 'de banen van onze toekomst' op.

VVD lacht zich dood
Coalitiepartner VVD lacht zich dood om het plan om de gewone auto's zo snel af te schaffen. 'Dacht eerst dat het een grap was', reageerde Kamerlid Barbara Visser. 'Hun TomTom is duidelijk stuk.'

Ze spreekt van een 'oorlogsverklaring richting acht miljoen automobilisten, gebaseerd op een groot wensdenken en een blanco cheque om al deze auto's op kosten van de overheid te vervangen.'

'Ambities zijn altijd mooi, maar dit heeft meer weg van een kip die zonder kop rond rent in het groene sprookjesbos', vindt Visser.

Poll

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

  • Ik stond achter het boerenprotest, maar nu niet meer (19%)
  • Ik stond achter het boerenprotest, en nu nog steeds (64%)
  • Ik stond niet achter het boerenprotest, en nu al hélemaal niet meer (17%)
23317 stemmen