Minister-president van Turkije Ahmet Davutoglu (links), Voorzitter van de Europese raad Donald Tusk, Mark Rutte, President van de Republiek Cyprus Nicos Anastasiades (rechts) en Bondskanselier van Duitsland Angela Merkel (midden) op de Europees-Turkse topconferentie over de vluchtelingencrisis.
Volledig scherm
Minister-president van Turkije Ahmet Davutoglu (links), Voorzitter van de Europese raad Donald Tusk, Mark Rutte, President van de Republiek Cyprus Nicos Anastasiades (rechts) en Bondskanselier van Duitsland Angela Merkel (midden) op de Europees-Turkse topconferentie over de vluchtelingencrisis. © ANP

Voorlopig akkoord tussen EU en Turkije over migratie

De Europese Unie en Turkije hebben nieuwe afspraken gemaakt over een gezamenlijke aanpak van de migratiecrisis. Het gaat om een voorlopig akkoord. Op een al geplande top eind volgende week staat het onderwerp weer op de agenda.

  1. LIVE | Biden wil vaccinatie belonen met 100 dollar, vanaf zondag testplicht voor Duitse terugkeerders
    coronavirus
    157

    LIVE | Biden wil vaccinatie belonen met 100 dollar, vanaf zondag testplicht voor Duitse terugkeer­ders

    De coronadrukte in de ziekenhuizen is opnieuw toegenomen, maar het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten was het afgelopen etmaal iets lager dan in de dagen daarvoor. In totaal behandelen Nederlandse ziekenhuizen nu 648 mensen met Covid-19. In het afgelopen etmaal was er sprake van 4506 nieuwe besmettingen en de Gezondheidsraad oordeelt dat ook het coronavaccin van Moderna kan worden gebruikt om jongeren vanaf 12 jaar te vaccineren. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog.

Olympische Spelen