Volledig scherm
Potters werd eerder deze week ruw omdat hij erkende dat hij met een wetsvoorstel de vrijheid van godsdienst zou inperken © anp

VVD'er Potters niet langer woordvoerder integratie

VVD-Kamerlid Sjoerd Potters is niet langer de woordvoerder integratie namens zijn fractie. Eerder moest hij van zijn fractieleider Halbe Zijlstra een omstreden initiatiefwetsvoorstel intrekken. Potters blijft wel woordvoerder langdurige zorg, stelt een VVD-voorlichter.

Potters werd eerder deze week ruw teruggefloten nadat hij in een interview met Elsevier erkende dat hij met zijn wetsvoorstel over de positie van religieuze organisaties de vrijheid van godsdienst zou inperken. Dat was tegen het zere been van Zijlstra. Waar Potters religieuze organisaties hun wettelijke uitzonderingspositie wil ontnemen, zegt Zijlstra dat de VVD slechts beoogt organisaties te ondermijnen die onder religieuze vlag de rechtsstaat ondermijnen. ,,Wij morrelen niet aan de vrijheid van godsdienst", aldus de woordvoerder.

Potters wil desgevraagd niet reageren op de kwestie en verwijst naar de woordvoerder. Zij stelt op haar beurt dat de VVD komende dinsdag de nieuwe integratiewoordvoerder bekendmaakt. Dit Kamerlid zal ook de initiatiefwet ter hand nemen. De wettekst zal daarbij nog eens onder de loep worden genomen.