Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Zes dagen oude baby verstopt in handbagage, passagier (43) betrapt

De Filipijnse autoriteiten zeggen dat een vrouw is betrapt die op het vliegtuig wilde stappen met een baby in haar handbagage. De 43-jarige Amerikaanse is aangehouden, bericht CNN.

De vrouw leek alleen te reizen en toonde alleen haar eigen paspoort. Medewerkers op Ninoy Aquino International Airport bij Manilla ontdekten de zuigeling toen ze haar bagage controleerden. Het kind zou pas zes dagen oud zijn geweest.

De vrouw beweerde dat ze de tante is van het kind, maar kon dat niet bewijzen. ,,Ze had geen reisdocumenten voor de baby’’, zegt een woordvoerder van de immigratiedienst.

  1. Luister hier de dagelijkse podcast van Luuk Ikink en Simone Wijnands

    Advocaat geliqui­deerd, Den Haag in debat en België zamelt geld in voor baby

    Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de ‘OchtendPod’: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in twintig minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.