Volledig scherm
Het zinkgat © Jan Aelberts

Zinkgat verzwelgt auto in Brussel

VideoEen geparkeerde auto is vanmiddag weggezakt in een gigantisch zinkgat in Brussel. Er vielen geen gewonden.

,,Het gaat om een gat in de Stevinstraat van tien bij twee meter, en het is vier à vijf meter diep", zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. De oorzaak is nog onduidelijk. ,,Mogelijk is een waterlek de boosdoener." Een ploeg van Vivaqua is ter plaatse om het waterlek,  dat de grondverzakking naar alle waarschijnlijkheid heeft veroorzaakt, te dichten. De auto is uit het zinkgat getakeld. 

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.