1. Kamper voetbalclubs willen deel sportpark opofferen voor woningbouw
  PREMIUM

  Kamper voetbal­clubs willen deel sportpark opofferen voor woningbouw

  Voetbalverenigingen DOS Kampen, VV Kampen en KHC willen een deel van hun sportpark De Maten afstaan voor de bouw van woningen. Op voorwaarde dat de opbrengst van die operatie wordt gebruikt voor de aanleg van extra kunstgrasvelden en een flinke opknapbeurt voor hun veertig jaar oude accommodaties. De clubs hebben dit in een gezamenlijk plan voorgelegd aan de gemeente Kampen, die er niet onwelwillend tegenover staat.
 1. Actiefilm zonder budget ‘Code Kampen’ in première: ‘We willen het straks eigenlijk nog groter en nog beter doen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Actiefilm zonder budget ‘Code Kampen’ in première: ‘We willen het straks eigenlijk nog groter en nog beter doen’

  De actiefilm Code Kampen ging dit weekend in première. De opname van een actiefilm zette de binnenstad van Kampen afgelopen jaar op zijn kop. Nepschietpartijen zorgden er meerdere malen voor dat bezorgde burgers bij de politie aan de lijn hingen. Hoe is het voor de hoofdrolspelers om zichzelf op het witte doek terug te zien? En smaakt het naar meer? ,,Het is zó tof geworden.”
 1. Eerste hoogbouw van IJsselmuiden gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’
  PREMIUM

  Eerste hoogbouw van IJsselmui­den gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’

  Tientallen huurders van woningstichting Beter Wonen zijn hun wooncarrière begonnen in een rij flats - gebouwd halverwege de jaren 60 - aan de Drostenstraat en Erfgenamenstraat in IJsselmuiden. Nu de allereerste hoogbouw van IJsselmuiden tegen de vlakte gaat - de eerste flat is al gesloopt, de tweede volgt eind dit jaar - blikken Beter Wonen-directeur Hendrik Hoogenkamp en bewoners Danny Klappe en Els Barneveld terug op de destijds beeldbepalende flats.
 2. Yvonne uit Kampen vecht tegen de tranen wanneer Wilhelmus voor haar dochter Bianca klinkt
  PREMIUM
  video

  Yvonne uit Kampen vecht tegen de tranen wanneer Wilhelmus voor haar dochter Bianca klinkt

  Bianca Roosenboom uit Kampen werd 46 keer Nederlands kampioen en pakte vijf keer goud op een EK. De 31-jarige skeelerster vierde daarnaast als marathonschaatser menig succes op de ijsbaan. Moeder Yvonne geniet van de successen, maar kent ook de andere kant van de medaille. ,,Ze is vaak geblesseerd geweest, maar knokte zich iedere keer terug. Daar heb ik heel veel bewondering voor.’’
 1. Tientallen nieuwe seniorenwoningen in IJsselmuider Sonnenbergkwartier
  PREMIUM

  Tientallen nieuwe seniorenwo­nin­gen in IJsselmui­der Sonnenberg­kwar­tier

  Pal tegen de dorpskern van IJsselmuiden worden in het Sonnenbergkwartier vanaf volgend jaar 50 nieuwe woningen gebouwd. Volgens het stedenbouwkundig ontwerp gaat het om 42 appartementen en 4 twee-onder-één kap woningen. Verder is in het ontwerp rekening gehouden met de nieuwe kerk die de Hersteld Hervormde Gemeente er wil bouwen. Ook worden een paar verkeersknelpunten rond het Kulturhus en de openbare basisschool Wonderwijs opgelost.
 1. Gemeenten verliezen greep op sociale woningbouw, waarschuwt Kamper wethouder
  PREMIUM

  Gemeenten verliezen greep op sociale woningbouw, waarschuwt Kamper wethouder

  De bouw van betaalbare woningen in Kampen komt zwaar onder druk te staan doordat de stad zelf te weinig gronden bezit in de uitbreidingsgebieden. Die zijn grotendeels in handen van projectontwikkelaars, die vooral geïnteresseerd zijn in dure twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. „Gemeenten hebben weinig meer in te brengen als het gaat om wat ze willen bouwen”, stelt wethouder Albert Holtland vast. „Wij moeten op dit moment op de knieën bij de projectontwikkelaar”.