3FM ontdekt Hanzestad-vibe in Kampen (en Zwolle)

video,,Welkom bij de Clúúúb’’, zingt dj Frank van der Lende van 3FM vlak voor de loopplank van de Kamper kogge de radiojingle van zijn programma mee. Van der Lende en zijn collega Eva Koreman deden vanmiddag in het kader van hun ‘fietsvakantie’ de regio Kampen-Zwolle aan. 

 1. Gemeente Kampen hoopt krakers met rechterlijke uitspraak snel uit 'paupervilla’ te krijgen
  PREMIUM

  Gemeente Kampen hoopt krakers met rechterlij­ke uitspraak snel uit 'paupervil­la’ te krijgen

  De gemeente Kampen en de krakers van de villa aan de Boven Havenstraat staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de bewoning van de zwaar verpauperde woning, zo bleek vanochtend tijdens een kort geding dat de gemeente had aangespannen tegen de bewoners van het pand. Die willen niet weg, terwijl de gemeente niet kan wachten om de sleutel over te dragen aan projectontwikkelaar Mateboer die de ‘paupervilla’ zo snel mogelijk wil slopen.
 2. Knokken voor een beter leven: bijstandsmoeder Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren
  PREMIUM
  video

  Knokken voor een beter leven: bijstands­moe­der Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren

  Een ruggengraatloze hippie, wordt ze genoemd. Luie moeder zonder verantwoordelijkheidsgevoel, die beter geen kinderen had kunnen krijgen. Ze moet maar eens gaan werken voor de kost. De 37-jarige Patricia Klaus uit Kampen laat zich de mond niet snoeren door criticasters op sociale media. Vandaag treedt ze naar voren bij een landelijke demonstratie in Amsterdam, voor de invoering van een basisinkomen.