Nieuw en oud naast elkaar aan de Erfgenamenstraat in IJsselmuiden. De flat links wordt gesloopt, de flat rechts weer opgemetseld.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw en oud naast elkaar aan de Erfgenamenstraat in IJsselmuiden. De flat links wordt gesloopt, de flat rechts weer opgemetseld. © Foto Freddy Schinkel

600 (!) inschrijvingen, slechts 24 woningen: deze appartementen in IJsselmuiden ‘bizar’ populair

De belangstelling voor een nieuw appartementencomplex aan de Drostenstraat in IJsselmuiden is gerust enorm te noemen: 600 mensen schreven zich in een week tijd in voor de 24 nieuwe appartementen. „Bizar”, noemt Hendrik Hoogenkamp, directeur van woningstichting Beter Wonen het aantal. 

0 reacties

 1. Eerste hoogbouw van IJsselmuiden gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’
  PREMIUM

  Eerste hoogbouw van IJsselmui­den gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’

  Tientallen huurders van woningstichting Beter Wonen zijn hun wooncarrière begonnen in een rij flats - gebouwd halverwege de jaren 60 - aan de Drostenstraat en Erfgenamenstraat in IJsselmuiden. Nu de allereerste hoogbouw van IJsselmuiden tegen de vlakte gaat - de eerste flat is al gesloopt, de tweede volgt eind dit jaar - blikken Beter Wonen-directeur Hendrik Hoogenkamp en bewoners Danny Klappe en Els Barneveld terug op de destijds beeldbepalende flats.
 1. Burgemeester Kampen wil met partijleiders om tafel over verhoudingen in de raad na partijscheuring GBK
  PREMIUM

  Burgemees­ter Kampen wil met partijlei­ders om tafel over verhoudin­gen in de raad na partij­scheu­ring GBK

  Burgemeester Sander de Rouwe van Kampen wil komende week met de fractievoorzitters in overleg over ‘een ordentelijk verloop’ van de laatste raads- en commissievergaderingen tot de verkiezingen in maart. Dit zei hij vanavond naar aanleiding van de partijscheuring bij coalitiepartij Gemeente Belang Kampen tijdens een korte, ingelaste bijeenkomst, waarin Nieke Jansen namens GroenLinks is beëdigd als wethouder. Ook werd duidelijk dat de nieuwe partij ‘Hart voor Kampen’ mag blijven heten.