Theo van Mierlo in de Buitenkerk in Kampen bij de beelden die in de jaren 60 van de vorige eeuw in de kerk hingen. Ze krijgen er misschien weer een vaste plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo van Mierlo in de Buitenkerk in Kampen bij de beelden die in de jaren 60 van de vorige eeuw in de kerk hingen. Ze krijgen er misschien weer een vaste plek. © Freddy Schinkel

Antieke houten preekstoelbeelden uit 1867 keren terug in Buitenkerk

Een aantal relatief onbekende Nederlandse heiligen krijgt mogelijk opnieuw een plekje in de Kamper Buitenkerk. De beelden uit 1867 maakten ooit deel uit van een preekstoel en zijn van verkoop - en mogelijk zelfs de houtkachel - gered door voormalig koster en archiefbeheerder Henk Diender. 

  1. Nieuwe supermarkt in IJsselmuiden kan er komen, groen licht nog slechts een kwestie van tijd
    PREMIUM

    Nieuwe supermarkt in IJsselmui­den kan er komen, groen licht nog slechts een kwestie van tijd

    De nieuwe supermarkt op de Slenke Es in IJsselmuiden gaat er komen. Tegen het plan loopt een zaak bij de Raad van State, maar uit een tussenuitspraak blijkt nu dat de gemeente slechts kleine wijzigingen hoeft te doen aan het plan. Die aanpassingen zijn volgens wethouder Jan-Peter van der Sluis een formaliteit. Definitief groen licht voor de plannen is daarom slechts een kwestie van tijd.