Volledig scherm
Stockfoto arrestatieteam. © Politie

Arrestatieteam haalt ‘psychotische man met messen’ uit huis in Kampen

Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagavond in de binnenstad van Kampen een verward persoon aangehouden. De man die, psychotisch bleek te zijn, had meerdere messen bij zich. Hij zou een gevaar voor zichzelf en omgeving zijn, volgens de politie. 

Het incident vond woensdag aan het einde van de avond plaats. De gespecialiseerde eenheid van de politie heeft de man uit zijn woning in de binnenstad van Kampen gehaald. 

De wijkagent schrijft op Instagram: ‘Deze persoon, die psychotische bleek te zijn, was een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving. Ook had deze persoon de beschikking over een aantal messen wat de situatie nog zorgelijker maakte. In verband met de onze, zijn eigen en andermans veiligheid werd besloten dat het arrestatieteam van de politie hem uit de woning moest halen. Na een goede voorbereiding werd hierna zeer snel deze persoon vakkundig en zonder geweld aangehouden door het arrestatieteam.’ 

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.