Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Automobilist uit IJsselmuiden van de weg gehaald na asociaal rijgedrag

Een 28-jarige bestuurder uit IJsselmuiden reed dinsdagmiddag dusdanig asociaal dat de politie diverse meldingen over de automobilist ontving. Hij is op de A28 bij Wezep van de weg gehaald.

De man uit IJsselmuiden werd gecontroleerd door medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie. Hij testte positief op het gebruik van verdovende middelen. De IJsselmuidenaar heeft een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur gekregen. 

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.