Volledig scherm
In de nacht van 11 januari dit jaar stichtte een man brand in een loods aan de Gildestraat in Kampen. © Politie

Bedrijfsbrandje in Kampen blijkt aangestoken met molotovcocktails

videoDe brand die op 11 januari woedde in een loods aan de Gildestraat in Kampen, blijkt aangestoken met molotovcocktails. Op camerabeelden die de politie naar buiten heeft gebracht is te zien hoe een man twee brandende voorwerpen in de richting van de loods gooit. 

Op de camerabeelden is te zien hoe de man aankomt rennen en twee molotovcocktails aansteekt en naar de loods gooit. Daarna rent de man weer weg. 

De brandweer is daarna geruime tijd bezig om de brandhaard te vinden. Delen van het dak worden gesloopt om in de tussenruimte te kunnen kijken. De politie zet de daaropvolgende ochtend een drone in om duidelijk te krijgen hoe de brand is verlopen.

Met het tonen van camerabeelden doet de politie nu een laatste poging om een verdachte te vinden. Alle andere aanknopingspunten zijn door de recherche uitgezocht en hebben niet tot een aanhouding geleid, zegt politiewoordvoerder Ruud Visser. 

‘Slotpoging’

De politie brengt de camerabeelden nu, een half jaar na de brandstichting naar buiten. ,,Bij aanvang van het onderzoek waren er genoeg aanknopingspunten voor de recherche. Maar die zijn nu allemaal nagelopen’’, legt Visser uit. ,,Met het delen van de beelden doen we een laatste poging om de zaak op te lossen. De camerabeelden zijn niet zo goed dat ze geschikt zijn voor het vaststellen van de identiteit van de dader. Maar het kan wel zijn dat iemand de manier van lopen van de man herkent, wat voor ons weer een aanwijzing kan zijn.’’

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?