Volledig scherm
De Bikkels van Kampen kunnen binnenkort verder in echte uniformen. © Job Boersma

Bikkels van Kampen goed bij kas na succesvolle actie

Het is ze gelukt. Meer dan dat zelfs. De crowdfunding actie die De Bikkels van Kampen een maand geleden begon voor uniformen en instrumenten heeft ruim zesduizend euro opgeleverd. Dat is duizend euro meer dan waar de drumband voor volwassenen met een verstandelijke handicap op had gehoopt.

Dat betekent dat het orkest, een initiatief van het Kamper Jachthoornkorps, binnenkort niet langer hoeft op te treden in regenjassen en plastic hoedjes van de budgetwinkel. Kleermaker Nur in de Geerstraat kan dankzij de actie en bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting CAS en het VSB fonds, nu aan de slag met het naaien van echte uniformen. De maten van de orkestleden zijn hiervoor inmiddels opgenomen. Op 5 oktober moet alles klaar zijn.

Onzeker

Een beetje onzeker was ambassadeur René Diender van de Bikkels wel over de actie. „Het leek ons supergaaf dat heel Kampen de Bikkels zou steunen, maar het was wel een gok want dit was nog niet eerder gedaan.”

 Dankzij groeiende aandacht op sociale media en inhaken door het bedrijfsleven overtrof het resultaat alle verwachtingen. Voor de sluitingsdatum was het streefbedrag al bereikt. De teller stopte op 6.010 euro. 

Ook buiten de actie om kwamen er giften binnen, waardoor er nu een extra buffer is. Ook werden diensten aangeboden. Daardoor kunnen nog meer muzikanten met een verstandelijke beperking zich aansluiten bij de Bikkels. Zij kunnen worden aangemeld via bikkels.kampen@gmail.com.

„We willen al onze donateurs laten zien wat we hebben bereikt”, zegt Diender over het vervolg. „Er komt in het najaar een officiële presentatie van de Bikkels, in onze nieuwe uniformen en met de nieuwe trommels. Het Bikkelgala!”