Blauwe lijnen en pijlen worden op de bestrating in de Oudestraat aangebracht om winkelend publiek zoveel mogelijk in één richting te laten lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Blauwe lijnen en pijlen worden op de bestrating in de Oudestraat aangebracht om winkelend publiek zoveel mogelijk in één richting te laten lopen. © Freddy Schinkel

Blauwe lijnen en pijlen: Kampen richt binnenstad in op 1,5 meter afstand

Met blauwe lijnen en pijlen worden bezoekers van de Kamper binnenstad sinds vandaag aangemoedigd om eenrichting aan te houden tijdens het winkelen. In de Oudestraat, Broederstraat en de Geerstraat heeft de gemeente eenrichtingsverkeer ingesteld om te zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren.

Behalve eenrichtingsverkeer zijn de Geerstraat en de Broederstraat vanaf nu tijdelijk fietsvrij; je fiets er neerzetten mag niet meer. In de Oudestraat gold al dat fietsen alleen nog in de ‘fietsparkeervakken’ mochten staan, dat geldt nu ook voor de Geer- en Broederstraat. Om voldoende ruimte voor de fietsen te garanderen, worden er extra fietsparkeervakken gemaakt. Een bij de Cellesbrug en een bij ter hoogte van Oudestraat 2. Met het vrijhouden van de straten van fietsen wil de gemeente de doorstroming van het winkelend publiek bevorderen. 

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.