Volledig scherm
Wandelaars genieten van het uitzicht vanaf een boombank. © Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Boombanken Reevediep op hun plek

Twee jaar nadat ze werden gekapt om ruimte te maken voor de hoogwatergeul zijn een paar bomen teruggekeerd naar het Reevediep. Als bank die fietsers en wandelaars rust en uitzicht biedt over het gebied.

Langs het tracé staan er nu vier. De banken zijn geschonken door het project Ruimte voor de Rivier, dat hiermee de bomen niet geheel verloren wilde laten gaan. Ze zijn gemaakt door Voedelbos & Natuurspeelplaats Kampen en beeldend kunstenaar Peter Schräder van Stichting ARTicipatie. Een inscriptie op elke bank maakte duidelijk waar de boom ooit stond.

Volledig scherm
Inscriptie op de boombank. © Ruimte voor de Rivier IJsseldelta
  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?