Volledig scherm
In Markant theaterstuk ''Dit is Uden'', met drie mannen die Uden lekker op de korrel nemen © Thomas Segers

Bort Koelewijn en Rob van de Weerd gaan theater in met Dit is Kampen

Burgemeester Bort Koelewijn en ras-Kampenaar Rob van de Weerd hebben een rol bij de theatershow ‘Dit is Kampen’. Roelof de Vries, Jan Dirk van der Burg en Marcel van Roosmalen kijken bij hun voorstelling wat typisch is voor Kampen en of de Kampenaar anders is dan de gemiddelde Nederlander.

Tot en met 16 februari gaan presentator De Vries, fotograaf des vaderlands Van der Burg en schrijver Van Roosmalen het land door om in theaters te onderzoeken wie de Nederlander is en of er zoiets als de Nederlandse volksaard bestaat. De voorstelling is woensdagavond 22 januari te zien in de Stadsgehoorzaal.

Typisch Kampen

Van der Burg kijkt wat er zo typisch Kampen is, Van Roosmalen deelt op de voor hem bekende manier zijn ervaringen met Kampen en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Kampen scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. 

Aan het eind van de voorstelling schuiven burgemeester Koelewijn en ex-kroegbaas Van de Weerd aan om hun visie op Kampen te geven. Apeldoorn zou de meest gemiddelde gemeente van Nederland zijn en na afloop is duidelijker hoe (on)Nederlands Kampen is. Kaarten voor ‘Dit is Kampen’ zijn te reserveren via de website van de Stadsgehoorzaal Kampen.