Volledig scherm
De redding van het paard bij Cantecleer. © GinoPress B.V.

Brandweer Kampen redt paard kinderboerderij met brandslang uit sloot

videoJe moet roeien met de riemen die je hebt en soms is dat een brandslang. In ieder geval bij de redding van een paard uit een sloot in Kampen vanmorgen. De opgetrommelde brandweer spande een brandweerslang langs het achterste van een paard dat zichzelf in problemen had gebracht. Daarmee werd tegelijk met het sjorren met een touw het dier bevrijd.

Het was even schrikken voor beheerder Anita Mosselaar van de Kinderboerderij Cantecleer in Kampen vanmorgen toen een vrouw haar kwam melden dat een van de vier paarden die er rondlopen in de sloot terecht was gekomen. Hoe lang het dier er in het water en modder heeft gelegen weet ze niet. ,,Het zal niet de hele nacht geweest zijn. Dan was ze er slechter aan toe geweest”, zegt ze, terwijl ze met het dier aan het rondstappen is.

Aanvankelijk probeerde Mosselaar samen met de vrouw het dier uit de sloot te krijgen. ,,We hebben haar een halster omgedaan en zijn met een touw gaan trekken om het op het droge te krijgen. Dat lukte ons niet, dus hebben we de brandweer gebeld”.  En die wisten - met enige inventiviteit - het paard op het droge te krijgen.

 1. Muziek met een ziel voor kinderen op Bali

  Muziek met een ziel voor kinderen op Bali

  Bastiaans is in de Kamper muziekwereld geen onbekende: hij speelde met bands als The Gamblers en Mata Hari. Een paar jaar geleden hoorde hij van stichting Smiling Kids: de organisatie op Bali die zich inzet voor kinderen met een beperking en gerund wodt door zijn stadgenoot Marino van der Starre. Er werden koekjes gebakken en verkocht, voor het goede doel. ,,Maar ja”, haalt hij de schouders op onder de lange witte haren. ,,Ik kan geen koekjes bakken.’’
 2. Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccepteerd' tot er een oplossing is
  PREMIUM

  Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccep­teerd' tot er een oplossing is

  De huisartsenpraktijken in Kampen barsten uit hun voegen. Wie zich nu als nieuwe inwoner inschrijft bij een huisarts, is alleen tijdelijk ingeschreven. Zodra er zich een nieuwe arts in Kampen vestigt, verhuizen de tijdelijk ingeschreven patiënten naar de nieuwe praktijk. Het is een van de gevolgen van het huisartsentekort dat niet alleen Kampen treft, maar ook nijpend is in Flevoland, Vechtdal en in de Achterhoek.
 1. PREMIUM
  video

  Vliegens­vlug­ge vingers van Rick en Lilian lossen 24 uur Rubiks kubussen op om geld op te halen voor onderzoek kinderkan­ker

  Binnen luttele seconden lossen Rick Hamburger uit IJsselmuiden en Lilian van den Brink uit Kampen (beiden 16 jaar) ogenschijnlijk zonder moeite een Rubiks kubus op. Een keer, twee keer, vliegensvlug draaien hun handen de kleurrijke kubussen tot alle vlakken weer dezelfde kleur hebben. Ze staan voor een flinke uitdaging, 24 uur non-stop kubussen oplossen om geld in te zamelen voor stichting Nikai 4 Life.
 2. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
  PREMIUM

  GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

  De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.