Een nieuwe burgemeester 'uit onverwachte hoek' ziet Kampen wel zitten, als deze maar in houding en gedrag lijkt op Bort Koelewijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuwe burgemeester 'uit onverwachte hoek' ziet Kampen wel zitten, als deze maar in houding en gedrag lijkt op Bort Koelewijn. © Videostill

Burgemeesterspost Kampen open voor ‘sollicitaties uit onverwachte hoek’

Altijd al burgemeester van Kampen willen worden? Dan is dit wellicht het moment. Want de stad staat open ‘voor sollicitaties uit onverwachte hoek’, staat uitdrukkelijk in de profielschets die is opgesteld voor de opvolger van burgemeester Bort Koelewijn. Die vertrekt per 1 oktober van dit jaar, aan het einde van zijn tweede ambtstermijn.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?