De waterhuishouding van het gebied Schans Buitenwacht moet verbeterd worden, maar de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop zorgt voor vertraging. De woekeraar moet eerst grondig verwijderd worden, voordat de gemeente met de werkzaamheden kan beginnen. Op de voorgrond de Baan.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterhuishouding van het gebied Schans Buitenwacht moet verbeterd worden, maar de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop zorgt voor vertraging. De woekeraar moet eerst grondig verwijderd worden, voordat de gemeente met de werkzaamheden kan beginnen. Op de voorgrond de Baan. © Foto Freddy Schinkel

Buurt Buitenwacht Kampen moet alwéér wachten op aanpak wateroverlast, nu door woekerplant

De oplossing voor de wateroverlast die buurtbewoners van Schans - Buitenwacht in Kampen al jaren ondervinden, laat opnieuw langer op zich wachten. Na jarenlang bakkeleien over een herinrichtingsplan, gevolgd door bezuinigingen, zorgt nu de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop voor vertraging. De agressieve plant moet eerst grondig verwijderd worden voordat de gemeente de waterhuishouding in het gebied kan verbeteren.