Volledig scherm
Tapperij Tijdloos in Papendrecht was vorig jaar de leukste voetbalkroeg van Nederland. © Milan Rinck Photography

Cafés uit Urk en Kampen in finale verkiezing leukste voetbalkroeg van Nederland

De cafés De Ommele uit Urk en Eigenwijs uit Kampen zitten in de finale van de verkiezing voor leukste voetbalkroeg van Nederland van sportzender FOX Sports. De Ommele mag zich nu al de leukste voetbalkroeg van Flevoland noemen en Eigenwijs is volgens de stemmers de leukste kroeg van Overijssel. 

De twee eetcafés zijn de provinciewinnaars van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing. FOX Sports maakte vrijdag van elke provincie de winnaar bekend. De drie beste cafés om voetbal te kijken worden binnenkort verrast door een filmploeg van de tv-zender.

Deze cafés krijgen bezoek van een FOX Sports-filmcrew en een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica. Landelijk deden ruim 3100 kroegen aan de verkiezing mee. 

10.000 bitterballen

De winnaar wordt 30 november in het FOX Sports-programma De Eretribune bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

Per speelronde van de eredivisie kijken gemiddeld 379.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen werd Tapperij Tijdloos uit Papendrecht verkozen tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In 2017 ging de eer naar Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel.

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.