Volledig scherm
foto ter illustratie © @scouting

Celstraf en behandeling voor Zwolse scoutingleider na aanranding jongetje (10) uit Kampen

Een 40-jarige scoutingleider uit Zwolle is veroordeeld voor aanranding van een 10-jarig jongetje bij een scoutingkamp in Dronten. De man kreeg 270 dagen celstraf, waarvan 163 voorwaardelijk. De rest heeft hij al uitgezeten in voorarrest. In de proeftijd van drie jaar moet hij zich onder behandeling laten stellen, heeft hij een meldplicht bij de reclassering en mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer.

Ook met de twee minderjarige kinderen van zijn partner is een contactverbod opgelegd. P. H. heeft zich volgens de rechtbank vorig jaar als voormalig jeugdleider van een scoutinggroep in Kampen schuldig gemaakt aan ontucht met een 10-jarige jongen. Dat gebeurde tijdens een kamp in Dronten. De jongen sliep in een slaapzaal en merkte 's nachts dat de rits van zijn slaapzak werd opengetrokken. Vervolgens werd zijn onderbroek naar beneden gedaan en werd hij betast. Volgens de jongen ging het om jeugdleider H. Die ontkende en zei slechts dat hij de jongen had wakker geschud omdat hij een nachtmerrie had. Op de geslachtsdelen van de jongen werd echter dna van de man gevonden. 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?