Chinese chocoladeletters bij Kamper chocoladefestival

videoEr is livemuziek, voorbijgangers worden getrakteerd op een chocolaatje - gepresenteerd door een mevrouw met een enorme cacaoboon op haar hoofd- en het orkest van Wie Bin D’r Uut kkomt ‘Lang Zal Ze Leven’ spelen voor chocolatiers Roel en Sylvia van Gelder; nee, geruisloos gaat het jubileum van chocoladehandel De Swaen in de Oudestraat zaterdag niet voorbij. 

Het vijfjarig bestaan van de winkel wordt uiteraard gevierd in de winkel zelf, maar ook in Galerie Lus schuin tegenover De Swaen. ,,Deze ruimte is een beetje te smal voor de open dag’', wijst chocolademaker Roel van Gelder rond in zijn winkel waar de bezoekers zich zaterdagmiddag verdringen en verlekkeren aan het kleurrijke chocoladewerk. ,,Dus ik ben bij Galerie Lus geweest en gevraagd of ik daar de ruimte ook mocht gebruiken.’’

 1. Irritatie over fietsenchaos, hobbelende bestrating, afval en baldadigheid op de Botermarkt in Kampen
  PREMIUM
  Video

  Irritatie over fietsencha­os, hobbelende bestrating, afval en baldadig­heid op de Botermarkt in Kampen

  Een rondje over de Botermarkt levert al gauw inzicht in de gemelde problemen. Als PvdA-commissielid Theo Nieuwenhuizen een verdorde conifeer uit de bloembakken vist, komt onder de wortels van de plant een bierflesje tevoorschijn. Tegelijkertijd is het oppassen om niet omver te worden gereden door fietsers die vanaf de Burgwal de kortste route naar de IJsselkade nemen.
 2. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

  Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.