Volledig scherm
Een van de bedrijfsvoertuigen waarbij werd ingebroken in Kampen. © Politie Kampen

Criminelen slaan toe in Kampen: elf auto-inbraken in één nacht

In Kampen zijn afgelopen nacht maar liefst elf auto-inbraken gepleegd. De politie noemt het een ‘dieptepunt’ in de inbraakgolf waar de stad de afgelopen week mee te maken kreeg.

Volgens de politie gaat het met name om inbraken in bedrijfsvoertuigen. Afgelopen nacht was het raak in de omgeving van het Burgemeester Berghuisplein, de Wortmanstraat en het Engelenbergplantsoen. 

Bij vrijwel alle inbraken werd door de daders dezelfde werkwijze gehanteerd: een ruit werd ingeslagen waarna in het voertuig werd gezocht naar waardevolle spullen. Bij de inbraken werd voornamelijk gereedschap weggenomen. Ook zijn er tankpassen gestolen waarmee vervolgens voor grote bedragen is getankt. 

Navraag bij de politie leert dat de inbraakgolf in Kampen begon op woensdag 10 april, toen vijf inbraken werden gemeld aan het Burgemeester Berghuisplein, het parkeerterrein nabij het stadhuis. Een dag later was het raak aan de Maten en aan de Constructieweg. Met de elf inbraken van afgelopen nacht staat de teller nu na vier dagen op achttien.

De politie heeft de zaken in onderzoek. Via social media worden getuigen opgeroepen zich te melden.

 1. Kampen concludeert: meer samenwerking nodig op gebied van cultuur
  PREMIUM

  Kampen conclu­deert: meer samenwer­king nodig op gebied van cultuur

  Het particuliere belang gaat bij veel partijen in de culturele sector boven het algemeen belang van Kampen. Het cultuurhistorisch potentieel wordt niet volledig benut, de samenwerking schiet tekort doordat organisaties elkaar soms letterlijk niet weten te vinden, niemand heeft een goed overzicht over het aanbod en er is weinig sturing op beleidsdoelstellingen. Dat zijn enkele van de belangrijkste conclusies en verbeterpunten uit een evaluatie van het in de afgelopen jaren gevoerde cultuurbeleid in Kampen.
 2. Eerste actiepunt vereniging woonwagenbewoners Kampen: meer standplaatsen
  PREMIUM
  Video

  Eerste actiepunt vereniging woonwagen­be­wo­ners Kampen: meer standplaat­sen

  Snelle uitbreiding van het aantal standplaatsen staat met stip bovenaan het lijstje met onderwerpen waarover de nieuwe Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen met de gemeente in gesprek wil. Dat zei voorzitter Jan Schuring donderdagochtend bij de presentatie van de vereniging. Als gevolg van het door de overheid gehanteerde uitsterfbeleid zijn er sinds 1999 geen nieuwe standplaatsen meer gerealiseerd in Kampen. De wachtlijst is daardoor inmiddels gegroeid tot 63 personen.