De doppen voor Sven gaan nu naar Melle

VideoDe met kroonkurken betaalde rolstoelbus van Sven Boer (5) staat al een tijdje voor de deur in IJsselmuiden. Maar mensen komen nog altijd hun doppen brengen. Daar hebben ouders Nellie-Anne en Marcel Boer nu een oplossing voor.

Eerder dit jaar, toen hun rolstoelbus net was besteld, kwam bij Nellie-Anne en Marcel Boer de gedachte om hun geslaagde inzamelingsactie door te geven. Waarom kroonkurken sparen? Kroonkurken leveren geld op. Ze zijn van metaal, met een dun laagje tin. Vooral de tin in de dop heeft waarde. Al moet je lang sparen voordat je ook maar een beetje opbrengst hebt.

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?