De Veerman van Kampen gooit het over een andere boeg: dit is de nieuwe koers van een historische schuit

videoEen bekende verschijning is het aan de IJsselkade in Kampen: de Veerman van Kampen. Gebouwd als vrachtvaarder in 1963, opnieuw in de vaart genomen als rondvaartboot tijdens Sail in 2007. Maar door de coronacrisis ligt het schip al weer een tijdje aan de wal, de eigenaren verleggen de koers. ,,Je hebt mensen die voor elk probleem een oplossing vinden, en mensen die voor elke oplossing een probleem zoeken. Wij horen graag bij die eerste groep.’'

,,We waren er klaar voor om weer te gaan varen, alles mooi in de verf’’, laat Martine Tromp van salonboot De Veerman van Kampen zien. Samen met zakenpartner en kapitein Gerrit Visser runt ze al sinds 2018 de Veerman, wat ze beiden ook wel rustig een ‘varend terras’ durven te noemen. Met een maximale capaciteit van tweehonderd man, maar gemiddeld genomen met zo’n honderd man aan boord populair voor dagtochten bij vooral de wat oudere gasten. ,,Die worden bij ons lekker in de watten gelegd’’, zegt Gerrit Visser. 

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.