Meina Fernhout uit Sneek breit de retroversie van de antieke Kamper visserstrui op basis van patronen die Stella Ruhe op basis van oude foto's heeft gereconstrueerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Meina Fernhout uit Sneek breit de retroversie van de antieke Kamper visserstrui op basis van patronen die Stella Ruhe op basis van oude foto's heeft gereconstrueerd. © Wilbert Bijzitter

Deskundige ontcijfert op basis van foto’s de patronen van historische Kamper visserstruien

Ze ontstaan langzamerhand weer, de truien die Kamper vissers rond de vorige eeuwwisseling moeten hebben gedragen op hun werk. De meeste waren verdwenen, door intensief gebruik en de opkomst van de massaproductie in de textiel. Maar nu gloort er hoop, mede door de medewerking van deskundige Stella Ruhe, die op basis van historische foto’s de oude breipatronen ontcijferde.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'