Dilys Derksen bij haar huis in Kampen, de portierswoning van de inmiddels verdwenen pannenfabriek BK.
Volledig scherm
PREMIUM
Dilys Derksen bij haar huis in Kampen, de portierswoning van de inmiddels verdwenen pannenfabriek BK. © Henri van der Beek

Dilys (44) uit Kampen stopt met website Vrienden voor het Leven: ‘Emoties inhouden hoeft niet, dat heb ik wel van ze geleerd’

Bijna negen jaar stak Dilys Derksen (44) uit Kampen haar ziel en zaligheid in Vrienden voor het Leven, een landelijk ontmoetingsplatform voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar op 1 september houdt dit op te bestaan. 

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Kamper familiebedrijf Helleman stopt na 93 jaar: ‘Mijn vader zei, meisje dat moet je doen’
  PREMIUM

  Kamper familiebe­drijf Helleman stopt na 93 jaar: ‘Mijn vader zei, meisje dat moet je doen’

  Na 93 jaar verdwijnt er eind dit jaar een familiebedrijf uit Kampen: woonwinkel WelkomThuis by Helleman stopt. Sinds deze week is er uitverkoop in de winkel aan de Oudestraat, begin december gaan de deuren definitief dicht. ,,Mijn vader zei toen ik het hem vertelde ‘meisje dat moet je doen'. Dat vond ik heel fijn’’, zegt Anneke IJzerman-Helleman (59), mede-eigenaresse en kleindochter van oprichter W. Helleman.