Een Kamper stripfestijn voor iedereen

VideoDe eenbenige wielrenner Edwin de Wolf neemt morgen op het Kamper Stripspektakel het eerste exemplaar van het stripboek Sam en Sara in ontvangst.

Het nieuwe stripboek gaat over mensen met een berperking die meedoen aan de samenleving. Ook de rest van de 21ste editie van het Stripspektakel in Kampen staat een beetje in het teken van die 'inclusiviteit', legt organisator Paul Reichenbach uit. ,,We werden erop gewezen door Yvonne Hofman uit Kampen. Zij zet zich hiervoor in."

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?