Volledig scherm
PREMIUM
Henk Piening en Alice de Jong willen niet ‘langs de zijlijn blèren‘ over een betere wereld, maar daadwerkelijk iets doen. © Foto Freddy Schinkel

Een piramide als oplossing voor het klimaatprobleem? Volgens Henk en Alice uit Kampen zou het zomaar kunnen

Tientallen stenen liggen in de achtertuin van zijn huis in Kamperveen. Rotsblokken met een gewicht van duizenden kilo’s per stuk, om ooit eens een echte piramide van te bouwen. De manier waarop Egyptenaren dat deden in de klassieke oudheid, kan volgens Henk Piening een oplossing zijn van het klimaatprobleem.

De duurzame machine die hij nodig heeft voor het opstapelen van de rotsblokken, staat al in zijn schuur. Nee, het is geen apparaat om de kolossale stenen te verplaatsen, zegt Henk Piening. ,,Wel eentje die trillingen kan veroorzaken.’’ Trillingen op het juiste geluidsniveau wel te verstaan, trillingen die de zwaartekracht uitschakelen waardoor verplaatsing makkelijk gaat. 

  1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
    PREMIUM

    IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

    Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.