Ronja, Marins, Adam en Kearem kunnen eindelijk weer eens naar de bioscoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronja, Marins, Adam en Kearem kunnen eindelijk weer eens naar de bioscoop. © Foto Freddy Schinkel

Eindelijk ‘bevrijdingsdag’ voor liefhebbers van bioscoop en restaurant in Kampen

Het mocht weer; een film bezoeken of een restaurant. Zaterdag was het de ‘bevrijdingsdag’ voor velen die snakten naar een driegangendiner of een goede bioscoopfilm, want de coronaregels werden weer wat losser gelaten. Ook op De Plantage in Kampen was dat zaterdagavond te merken.

 1. Bewoners liggen wakker van akkoord over ‘blokkendoos’ langs Buitenhaven Kampen
  PREMIUM

  Bewoners liggen wakker van akkoord over ‘blokken­doos’ langs Buitenha­ven Kampen

  Omwonenden van de Veerweg in Kampen zijn zwaar teleurgesteld dat de gemeenteraad zich deze week zonder slag of stoot heeft neergelegd bij het plan voor de bouw van een ‘blokkendoos’ langs de Buitenhaven. „Als de gemeenteraad het al niet durft, wie komt er dan nog wel op voor onze belangen”, vraagt woordvoerder Henkjan van Ommen zich hardop af. Hij en zijn vrouw hebben er slapeloze nachten van.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 3. Nieuw strandpaviljoen in Kampen weet nog niet of het mag blijven: ‘Argumenten tegenstanders stellen geen reet voor’
  PREMIUM
  1

  Nieuw strandpa­vil­joen in Kampen weet nog niet of het mag blijven: ‘Argumenten tegenstan­ders stellen geen reet voor’

  Het is nog steeds niet zeker of Paviljoen Hanzezicht in Kampen, bijna een maand open, kan blijven bestaan aan de IJssel. Er bestaat een kans dat de vergunning wordt teruggedraaid. Ook is er onduidelijkheid over het al dan niet houden van evenementen bij het paviljoen. Ondertussen werkt de gemeente aan een alternatief voor de jeugd die zich ‘verjaagd’ zou voelen van het strand.