Volledig scherm
Eerder deze maand werd het kunstgras uitgerold bij voetbalvereniging IJVV op sportpark Den Uithoek. © archief Freddy Schinkel

Eindelijk is trainen op nieuw kunstgras IJVV mogelijk

De spelers hebben er even op moeten wachten, maar sinds deze week is het dan eindelijk zo ver: het vernieuwde hoofdveld van voetbalvereniging IJVV uit IJsselmuiden is vrijgegeven voor trainingen.

Het kunstgrasveld bij IJVV is wel iets later klaar dan verwacht. De club ging aanvankelijk uit van 1 oktober. Maar bijvoorbeeld de ondergrond geschikt maken voor het kunstgras bleek lastiger dan gedacht. De grond trilde in eerste instantie te veel.

Geen wedstrijden

Het veld is nu bijna af. Op dit moment mogen er nog geen wedstrijden gespeeld worden op het veld, omdat onder andere de vaste doelen nog niet gereed zijn voor gebruik. Maar trainen is toegestaan. Wel is er nog een aantal spelregels voor de voetballers: ‘IJVV is ontzettend trots op het nieuwe hoofdveld en is verheugd dat het vandaag eindelijk is vrijgegeven na een lange periode van werkzaamheden. Ga hier dan ook verantwoordelijk mee om’, meldt de club op haar site.

Een openingsfeestje bewaart IJVV voor begin juli komend jaar, als ook de opknapbeurt van de kleedkamers achter de rug is en er twee nieuwe juniorvelden liggen, waarvan één met kunstgras. Dan bestaat de voetbalvereniging ook 75 jaar.

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.