Cliënt Jeanet van der Meulen (r) mocht gisteren de ontmoetingsruimte met vriendin Jolanda Diender alvast even uitproberen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cliënt Jeanet van der Meulen (r) mocht gisteren de ontmoetingsruimte met vriendin Jolanda Diender alvast even uitproberen. © Foto Freddy Schinkel

Eindelijk weer bezoek mogelijk voor verstandelijk gehandicapte ouderen in Kampen

Na meer dan twee maanden grotendeels in isolatie te hebben geleefd kunnen de verstandelijk gehandicapte cliënten van Philadelphia in de Vijverhof in Kampen eindelijk weer familiebezoek ontvangen. Nog niet thuis, maar wel in een schaftkeet van bouwbedrijf Mateboer, die speciaal voor dit doel is aangepast.

„Heel belangrijk voor onze bewoners, want het is echt niet leuk als je vanaf drie hoog schreeuwend contact met familie buiten contact moet onderhouden”, zegt een blije locatiemanager Joke van Staveren.

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.