Volledig scherm
Een Kiss & Ride-verkeersbord. © archief

Extra parkeerplekken bij basisscholen in Kampen

Er komen extra parkeerplekken bij de basisscholen Groen van Prinsterer en De Morgenster in Kampen. Dit moet de verkeersdrukte bij het brengen en halen van de kinderen verminderen. Bewoners aan de Akelei hebben er last van.

Om extra parkeerruimte te krijgen wordt een groenstrook aan de Rolklaver opgeofferd. Dat is de doorgaande weg naast beide scholen. Hier komen vaste parkeerplekken en een aantal ‘kiss and ride’-plaatsen. De gemeente Kampen hoopt dat hierdoor auto's niet meer de wijk in gaan. Het verbetert de veiligheid en het woongenot, stelt Kampen.

Uitbreiden

De verwachting is dat het rondom de scholen nog drukker wordt. De reformatorische Groen van Prinsterer gaat namelijk uitbreiden. ,,Het liefst willen we dat kinderen op de fiets of lopend komen", aldus wethouder Albert Holtland. ,,Bij een school met een regionale functie is het niet te voorkomen dat kinderen met de auto worden gebracht. Dan moet je zorgen dat het zo veilig mogelijk kan.”

  1. Het was even wennen, maar spijt heeft Irma van der Sloot geen moment als wethouder van Kampen
    PREMIUM

    Het was even wennen, maar spijt heeft Irma van der Sloot geen moment als wethouder van Kampen

    Een jaar zit ze nu op het pluche, als eerste wethouder voor GroenLinks in Kampen. ‘Geen moment spijt’ heeft Irma van der Sloot van die keuze. Maar het was wel wennen, bekent ze. Van een ‘vrij anoniem bestaan’ naar het middelpunt van de belangstelling. ,,In de media, op straat. Negatieve reacties die je krijgt op social media van mensen die je helemaal niet kennen. Daar had ik nooit bij stil gestaan. Dan vraag je je wel eens af: waar ben ik aan begonnen?’’