Volledig scherm
Leerlingen van het VIA College in Kampen wachten buiten na de ontruiming. © AS Media

Geen gaslek gevonden bij ontruimd VIA College in Kampen

In het VIA College in Kampen is geen gaslek ontdekt. Gisteren werd de school ontruimd vanwege een mogelijke gaslekkage. ,,Het gebouw is volledig gecontroleerd en er is niets ontdekt. Het is dus veilig voor de scholieren’’, zegt teamleider Erik Van Amelsfort. 

Wat er nou precies aan de hand was gisteren? Dat is een kwestie van gokken. 

Olie in ventilatie

De school werd gisterochtend ontruimd nadat er een gaslucht op school werd geroken. De gasleidingen van de school zijn gecontroleerd en daar is geen lek gevonden. ,,Een gaslek kan het dus niet geweest zijn’’, zegt Van Amelsfort. Wat dan wel? ,,Het is slechts een vermoeden, maar bij de ingang van de school waren ze bezig met motorolie van een voertuig, het kan zijn dat dat in de luchtventilatie terecht is gekomen. We hebben een heel open gebouw.’’ 

Veilig

De oorzaak van de gaslucht is waarschijnlijk niet meer te achterhalen. Duidelijk is wel dat het schoolgebouw weer volledig veilig is voor de leerlingen. Zij werden gisteren uit voorzorg naar huis gestuurd na de ontruiming. De school wilde geen enkel risico nemen. 

 1. Kampen in actie tegen ondermijning: ‘Alert zijn op ratten’
  PREMIUM

  Kampen in actie tegen ondermij­ning: ‘Alert zijn op ratten’

  Met nieuwe meldpunten voor duistere zaken, bewustwordingscampagnes en het opbouwen van een databank met informatie over mogelijk crimineel gedrag gaat de gemeente Kampen meer werk maken van de strijd tegen ‘ondermijning’. Ook Bibob-onderzoeken, waarmee de integriteit van ondernemers wordt getoetst, zullen vaker worden ingezet. Dat staat allemaal in het Plan van Aanpak Ondermijning dat het college heeft vastgesteld.
 2. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
  PREMIUM

  Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

  De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.